16 Ноември – Световен ден за профилактика на раковите заболявания

 

Специалисти от Медицински център  „Света Марина-Плевен“  се включват в  инициативата за борба с онкологичните заболявания.   По  този повод  ще се организират   безплатни прегледи от  водещ хематолог, работещ в  лечебното заведение, с цел профилактика и ранно диагностициране на хематологичните заболявания.

Всяка година в България се диагностицират около 1500 нови случая на различни онкохематологични заболявания. Засегнати са хора от всички възрасти. Заболеваемостта нараства с увеличаването на възрастта. Прегледите  ще бъдат с фокус върху превенцията и ранната диагностика на онкохематологични заболявания.

Пациентите с установени заболявания е необходимо да подготвят цялата си медицинска документация. Ще бъдат извършвани и консултации по документи, които ще се организират от координатор на Медицинския  център.

Безплатните профилактични прегледи  ще се извършат от Доц. Иван Щърбанов    всеки вторник от 22.11.22г. до 22.12.22г. в часовете от 15.00 до 17.00 часа, с предварително записване на тел: 064/806 838.

Прегледите ще се осъществяват на адрес: гр. Плевен,  , ул. „Цар Симеон“ №23 .

 

.