Movember в „Света Марина“ - Плевен

За поредна година УМБАЛ „Света Марина“-Плевен и Медицински Център „Света Марина - Диагностика и Терапия“ се присъединяват към мисията на международното движение Movember, което цели да привлече вниманието към сериозните проблеми на мъжкото здраве и по-конкретно към рака на простатата и рака на тестисите, които са сред основните причинители на смърт сред мъжете.

Ракът на простатата е една от най-разпространените форми на рак сред мъжете. Най-застрашените групи са мъже над 50-годишна възраст и мъже с фамилна обремененост. Особеното при рака на простатата е, че се развива много бавно. Може да се случи така, че някой да боледува от този рак и да не разбере години наред за съществуването му. Причината е, че в най-ранния стадий ракът на простата протича без симптоми. Тогава той е много малък и често мъжете не разбират, че страдат от това заболяване. Впоследствие той нараства, в резултат на което простата се увеличава и уретрата се притиска. Така се появява затруднение при уриниране. Най-честите оплаквания, които се появяват и заради които трябва да се посети специалист, са следните: по-често уриниране; по-слаба струя при уриниране; прекъсване на струят; болка или затруднение при уриниране и кръв в урината (хематурия).

Ето защо, профилактичните прегледи, изследването на простатно-специфичният антиген, ехографията и консултациите  при уролог са изключително важни.

Пациентите на УМБАЛ „Света Марина“ - Плевен могат да се възползват от различните видове промоционални пакети през м. ноември:

Пакет „Профилактичен“ – включва преглед, ехография и РSA изследване - цена  в момента 70 лв., цена през м. ноември 40 лв.

Пакет „Профилактичен с продължително наблюдение“ – включва преглед, ехография и РSA изследване – цена в момента 70 лв., цена през м. ноември 50 лв. С този пакет се издава карта, която важи до 31.01.2021 г.  Картата може да използва за следващи прегледи в областта на урологията.

Пакет „Профилактика и лечение“ - важи за прегледи и оперативни интервенции при мъже, с урологични заболявания. Отстъпката при този пакет е 15 % от цената на прегледа и последващото лечение.

Екипът на Клиниката по урология към УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен извършва най-модерната процедура за диагностика при съмнение за рак на простата. Изследването се нарича 3D фюжън биопсия (Fusion) и е особено полезно за мъже с повишени нива на PSA туморен маркер, но неоткрит рак на простатата. Специалистите по урология са категорични, че 3D Fusion биопсията дава максимална сигурност, по-чувствителна и прецизна диагностика, повече проби от подозрителни лезии и в резултат на всичко това – достоверна информация за състоянието на простатната жлеза.

Пациентите, които ще участват в Мовембър, следва да се запишат на тел.: 064/ 805 666, 064/ 81 81, 064/806 838 и 0885105068.

Прегледите ще се извършват на адрес: гр. Плевен, местност „Русково бърдо“ и  на ул. „Цар Симеон“ №23 /зад съда/