ЦКБ дари последно поколение транспортен респиратор на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен

УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен получи още едно значимо дарение за справяне с епидемичната обстановка от коронавирус в страната и за осигуряване на най-доброто лечение на своите пациенти – последно поколение транспортен респиратор от Централна Кооперативна Банка АД. Ръководството на лечебното заведение високо оценява направения благороден жест в борбата с COVID-19, защото световният опит доказа, че именно наличието на достатъчен брой респиратори е ключов фактор за намаляване на смъртността от коронавирус.

ЦКБ дари последно поколение транспортен респиратор на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен

Транспортният респиратор, дарение от ЦКБ АД, е уникален по отношение на своите характеристики – леснопреносим, мобилен, безопасен, бърз за употреба и идеално приложим при спешни случаи и критични ситуации, независимо от мястото на възникването им – в болници, производства, търговски обекти или при транспортиране на пациенти на отдалечени места. Транспортният респиратор осигурява инвазивна и неинвазивна вентилация с положително налягане за възрастни пациенти и малки деца с минимално тегло 2,5 kg. Проф. д-р Камелия Цветанова, началник на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен, оценява новия апарат като уникален за региона, допълващ перфектно високотехнологичното оборудване на клиниката – фибробронхоскопи, видеоларингоскопи и модерни апарати за командно дишане.

ЦКБ дари последно поколение транспортен респиратор на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен

На снимката: от ляво на дясно – г-н Тодор Тодоров, дистрибутор на апаратурата; г-н Христо Христов, зам.-управител на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен; г-жа Аделина Грозева, директор на ЦКБ АД – клон Плевен и в центъра - проф. д-р Камелия Цветанова.