УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен се присъединява към световната кампания EndoMarch България 2020 с профилактични прегледи

Медицински университет – Плевен и УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен се присъединяват към световната кампания Worldwide EndoMarch -  глобално събитие, в подкрепа на пациентки с ендометриоза, организирано за седма поредна година в повече от 60 страни по света. България участва за първа година като официален партньор на инициативата с организирането на поход за повишаване на информираността за заболяването, от което страдат 200 милиона жени по света, или 1 от всеки 10. Кампанията е под надслова „Една от 10. ЕндоМарт 2020“ и има за цел да повиши информираността за заболяването. Инициативата се провежда в партньорство с Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и е под патронажа на Комисията по здравеопазване към 44-то Народно събрание.

   

В град Плевен инициативата се осъществява от студентите на Медицински университет – Плевен и висококвалифицираните специалисти на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен. На 28 март студентите от Студентски съвет, от Асоциацията на студентите медици – клон Плевен и на чуждестранните студенти ще вземат участие в похода в подкрепа на жените с ендометриоза EndoMarch 2020 с цел повишаване на информираността за заболяването, нуждата от правилна и навременна диагностика, както и осъществяване на нови проучвания за третирането на заболяването. Специалистите по акушерство и гинекология от Медицински център „Света Марина“ – Плевен ще предложат безплатни прегледи в седмицата преди EndoMarch 2020 – от 23 до 27 март - на жените със съмнение за ендометриоза или с поставена диагноза.

Походът EndoMarch България 2020 на 28 март в град Плевен ще стартира от Ректората на МУ-Плевен в 12:30 ч. Присъединете се към EndoMarch 2020 и бъдете солидарни с всички жени по света, засегнати от ендометриоза!

График на АГ специалистите, които ще извършват профилактични прегледи в МЦ „Света Марина“ – Плевен, можете да видите ТУК

За профилактичен преглед можете да се запишете на:

Медицински център "Света Марина"  - Плевен

064/ 806 838; 0885 105 068

ул. "Цар Симеон" №23
гр. Плевен 5800
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


 

 

Main Menu