УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен с грижа за женското здраве в Месеца на жената

По повод на 8 март – Международен ден на жената и в унисон със своята мисия да осигурява най-добрите здравни грижи за пациентите си Медицински Център “Света Марина“ – Плевен предлага  промоционални прегледи на гърда с иновативната система Braster Pro. Изследването е с продължителност около 20 минути, а резултатите се изпращат към телемедицински център за разчитане. Термографските изображения се преглеждат от квалифициран рентгенолог.  Предимствата са многобройни: методът е лесен, бърз и безболезнен; напълно безвреден, поради липсата на облъчване; методът е достъпен за всички, независимо от възрастта на пациентката. Системата е икономична и достъпна, допълваща стандарта за лечение (ултразвук, мамография).

 

Високотехнологичната апаратура Braster Pro работи по метода на контактната термография за функционално изобразяване на даден орган. В основата на контактната термография стои 'дермотермалния ефект', свързан с по-бързия метаболизъм около огнищни неопластични лезии. Това явление може да се прояви по повърхността на гърдите, под формата на локални температурни аномалии.

Системата е приложима за изследване за рак на гърдата при жени под 50 г. извън програмите за скрининг; за млади пациентки на чести интервали от време; за жени над 50 г. за контрол на състоянието на гърдите. Системата Braster Pro не е предназначена за жени, които преминават или са преминали лечение за рак на гърдата като напр. лумпектомия, мастектомия, систематично лечение като напр. химиотерапия, хормонална, биологична терапия и лъчетерапия.

Цената на прегледа е 50 лв. и включва  изследване и консултация с хирург.

Прегледите се извършват по график в периода 10 – 27 март 2020 г.. Пациентките могат да си запишат час на телефон: 0700 20 006; 064 805 666; 064 81 81.

 

Временни противопоказания за извършване на изследване с Braster Pro:

  • бременност или кърмене (до три месеца след прекъсване)
  • инфекция с телесна температура над 38*С
  • инфекция на гърдите с болка, зачервяване или натъртване (когато тези симптоми са налични)
  • хирургична процедура на гърдите с диагноза за бенигнена лезия
  • биопсия - от 4 седмици до 6 месеца след процедурата
  • резекция на тумор - до 12 месеца след процедурата

поставяне на естетически импланти, инжектиране на филър (хиалурон) и липотрансфер - до 12 месеца след процедурата

Main Menu