Продължава регистрацията за предстоящата през юни Втора Международна ХАЙФУ Конференция в Медицински университет – Плевен

На 08 юни 2018 г. в Телекомуникационния ендоскопски център към Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) предстои провеждането на Втората Международна ХАЙФУ Конференция на тема „Current Clinical Practice and Future Avenues“ („Настояща клинична практика и бъдещи перспективи“). Целта на форума е да бъде направен окончателен доклад за резултатите от двустранния научен проект, озаглавен "Проучване на възможностите на ХАЙФУ технологията за лечение на миомна болест при български и китайски пациентки като неинвазивен, алтернативен на хирургията метод“. Двустранният проект се финансира от Министерството на науката и технологиите на Китайската Народна Република и Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката на Р България. Партньори по проекта са Медицински университет - Плевен, ХАЙФУ Център към УМБАЛ "Света Марина" - Плевен и Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай. За втори път форумът ще се превърне в платформа за обмен на знания, идеи и опит между специалисти в различни клинични приложения на HIFU (Хайфу) терапията с по-широк кръг от медицинска аудитория на национално и международно ниво. Част от гост-лекторите на събитието са професори от водещи клинични центрове в Европа, както и китайските партньори от Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай.

Първата у нас международна научна конференция за приложение на иновативната ХАЙФУ технология се проведе в Медицински университет – Плевен на 22 април 2016 г. Форумът привлече аудитория от над 150 специалисти от България, Румъния, Македония, Гърция, Литва и Русия, които се запознаха с опита на водещи лектори от университетските болници в Барселона, Испания; Бон, Германия; Чонгчинг, Китай, а също и от Румъния и България.

Фокусираната ултразвукова хирургия е революционен, радикално нов подход при третирането на новообразувания в човешкото тяло (тумори) - както доброкачествени, така и злокачествени. Най-често се използва терминът ХАЙФУ от акронима HIFU (хайфу), означаващ в превод от английски език „високоинтензивен фокусиран ултразвук” (High Intensity Focused Ultrasound). Това е напълно неинвазивна медицинска терапия, при която чрез насочен ултразвуков сигнал и при уникална прецизност се постига аблация (стопяване) на новообразуванието. Терапията е органосъхраняваща, без конвенционална хирургична интервенция - без разрези, без кръвозагуба, с минимален риск от инфекции и липса на оперативен стрес. В опитните световни ХАЙФУ центрове рискът от усложнения е под 0.5%.

Регистрация за Втората Международна ХАЙФУ Конференция все още може да се направи до 21 май 2018 г. ТУК

Официалната страница на Втората Международна ХАЙФУ Конференция можете да разгледате ТУК

Main Menu